среда, 29. април 2009.

CRNA GORA

Mrkojevići kao dio opštine Bar sa svim svojim kulturnim, istorijskim, umjetničkim, društvenim i raznim drugim znamenitostima i prepoznatljivostima naravno da predstavlja značajan segment crnogorske turističke ponude. Zato od sada naredne priče, događaji i ostalo biće vezani za grad Bar, njenu okolinu kao i za Crnu Goru.

Crna Gora - ljepota za oko, sreca za dušu, filigrafski izvezena od brda, planina, dolina i mora, starih i novih naselja, okruženim maslinovim ili borovim šumama zavisno od mjesta gdje se nalaze. Bilo da je za Ðerdan primorskih ili kontinetalnih gradova svi imaju svoju pricu, svoj postanak, opstanak kroz prohujala vremena. Svoju sadašnjost stecenu mudrim radom svojih gradana.
Gradovi razasuti po obali mora imaju od prirode dar za bavljenje primorskim turizmom, pomorstvom, ribolovom.
Gradovima razasutim po brdima, poljima, udolinama, platoima, priroda je dodijelila kontinetalni turizam uz druge slicne djelatnosti kao prioritet svog razvoja. I jedni i drugi imaju sa cim da se pohvale jer je priroda u Crnoj Gori bila nesebicni neimar i kao na nekoj oglednoj parceli prikazala sve svoje umjece, arhitekturu i moc.

1 коментар: